Födelsedagstårta!
Idag är ingen vanlig dag för det är Fiddes födelsedag!
Självklart skulle jag baka en födelsedagstårta!
Denna gången en cheesecake (:
Ingredienser:
2 paket marabou mjölkchoklad cookies, det går lika bra med digestivekex (jag tycker bäst om dessa!)
75 g smör
750 g Philadelphia, cream cheese
2.25 dl strösocker
4 st ägg
2 st äggulor
3 lime
Gör såhär:
Använd dig av en springform. Lägg aluminumfolje i botten av formen. Sätt fast formens "vägg" så att folien sitter fast i botten. Vik nu upp resterande aluminumfolje över kanterna på utsidan av formen.
Smält smöret.
Ta sönder kakorna så att de bli smuliga. Jag la mina i plastpåsar och slog sönder kakorna till smulor. Man kan köra dem i matberedare om man vill. Häll nu över det smälta smöret tillsammans med kaksmulorna i en bunke och blanda ihop.
Lägg över blandningen i formen och platta till kakblandningen med fingarna så det blir en ganska plat yta.
Sätt nu ugnen på 180°, samtidigt som du sätter formen med blandningen i, i kylen.
Blanda nu creamcheesen med smöret och rör om tills det blir en smidig koncistens.
Vispa ägg och ägg gulor och tillsätt limesaften. Häll nu över äggblandningen o creamcheeseblandningen.
Blanda väl. Häl nu över creamcheesen-blaningen i formen där du har kakblandningen.
Koka upp lite vatten i en kastrull. Ta fram en långpanna som du kan ställa bakformen i. Häll nu över lite av det varma vattnet i långpannan. Sätt in långpannan i ugnen i 60 min.
Kolla med jämna mellanrum hur kakan mår. (:
Den är klar när ytan har blivit lite hård, samtidigt som den ska vara lite dallrig.
Låt kakan stå i kylen minst 20 min innan servering, eller tills den ska serveras.
Efterdom du har folie i botten är det lätt att förflytta kakan till et kakfat!
Jag toppade med maränger som jag sedan brände av man gasbrännaren!


