Jästvänligts Bakblogg

En blogg där Jästvänligt UF delar med sig av det nybakade.

Födelsedagstårta!

Publicerad 2014-02-11 11:26:03 i Allmänt,

Idag är ingen vanlig dag för det är Fiddes födelsedag! 
Självklart skulle jag baka en födelsedagstårta! 
Denna gången en cheesecake (: 
 
Ingredienser: 
2 paket marabou mjölkchoklad cookies, det går lika bra med digestivekex (jag tycker bäst om dessa!) 
75 g smör 
750 g Philadelphia, cream cheese
2.25 dl strösocker 
4 st ägg 
2 st äggulor
3 lime 
 
Gör såhär: 
Använd dig av en springform. Lägg aluminumfolje i botten av formen. Sätt fast formens "vägg" så att folien sitter fast i botten. Vik nu upp resterande aluminumfolje över kanterna på utsidan av formen. 
Smält smöret. 
Ta sönder kakorna så att de bli smuliga. Jag la mina i plastpåsar och slog sönder kakorna till smulor. Man kan köra dem i matberedare om man vill. Häll nu över det smälta smöret tillsammans med kaksmulorna i en bunke och blanda ihop. 
Lägg över blandningen i formen och platta till kakblandningen med fingarna så det blir en ganska plat yta. 
Sätt nu ugnen på 180°, samtidigt som du sätter formen med blandningen i, i kylen. 
Blanda nu creamcheesen med smöret och rör om tills det blir en smidig koncistens. 
Vispa ägg och ägg gulor och tillsätt limesaften. Häll nu över äggblandningen o creamcheeseblandningen. 
Blanda väl. Häl nu över creamcheesen-blaningen i formen där du har kakblandningen. 
Koka upp lite vatten i en kastrull. Ta fram en långpanna som du kan ställa bakformen i. Häll nu över lite av det varma vattnet i långpannan. Sätt in långpannan i ugnen i 60 min. 
Kolla med jämna mellanrum hur kakan mår. (: 
Den är klar när ytan har blivit lite hård, samtidigt som den ska vara lite dallrig. 
 
Låt kakan stå i kylen minst 20 min innan servering, eller tills den ska serveras. 
Efterdom du har folie i botten är det lätt att förflytta kakan till et kakfat! 
Jag toppade med maränger som jag sedan brände av man gasbrännaren! 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin Karlsson

Hej Malin Karlsson heter jag och driver Jästvänligt UF. Här på bloggen kan man läsa recepten på det nybakade från Jästvänligt. Följ gärna Jäsvänligt på: Facebook: www.facebook.com/jastvanligt Instagram: @jastavanligt eller besök hemsidan: http://www.yourvismawebsite.com/jastvanligt-uf/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela