Prinsesstårta!
I somras vankades det 25-års fest.
Födelsedagsbarnen hade önskat prinsesstårta, om något annorlunda sådan...

Sockerkaksbottnar
1 lager chokladfluff
1 lager nutellafrosting
1 lager vaniljkräm
Sockerkaksbotten (jag gjorde två satser eftersom tårtan hade två våningar):
75 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°.
Smält smör, tillsätt mjölen och låt detta svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och häll ner det i en degbunke. Blanda till en jämn smet.
Smörj en form och fördela smeten i formen.
Sätt in i ugnen 30 minuter.
Låt svalna helt innan du skär den tre olika lager.
Chokladfluff.
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Gör såhär:
Häll grädden i en kastrull. Dela cokladen i små bitar med händerna och lägg ner i grädden. Sjud grädden på låg värme, den får INTE koka.
När chokladen är smält sätter du grädden i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. Vispa sedan grädden och vips har du en väldigt god tårtfyllning med chokladsmak.
Nutella forsting (receptet finns även i "BakJouren")
225 g rumsvarmt smör
50 g creamcheese
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
5 msk nutella (eller efter smak)
Rör ihop smöret med creamcheesen. Blanda i hälften av florsockret och hälten av vattnet. Rör om väl och häll i resterande florsocker och vatten.
Blanda till en jämn smet och blanda sedan i nutellan.
Denna kan du breda ut direkt på tårtan.
Sedan ett lager vaniljkräm.
I detta fallet var jag själv lite lat och köpte ekströms vaniljkräm.
Jag valde att ha med vaniljkrämen för att natrulisera smaken på tårtan. Nutellafrostingen kan framstå som rätt "stark" smak i en stor mängd.
Personligen tycker jag att tårtans fyllningar och innehåll var jättegoda tillsammans, vilket jag hoppas att resten av gänger också tyckte.
Jag dekorerade tårtan med ett vitt marspianlock, gjorde ett "band" av marsipan, samt en liten rosett som jag satte fast med en tandpetare.
Och eftersom det var prinsesstema så blev tårtan toppad med en prinsesskrona i marspian.
Psst..när man ska göra en våningstårta är det viktigt att hela tårtan är stabil. Därför är ett tips att man kan klippa av sugrör som är lika höga som den nedersta tårtan. Stick ner sugrörsbitarna i den nedersta tårtan, jag använde 5-6 st sugrörsbitar. Lägg sedan en kartongbit under den "lilla" tårtans botten för att stabilisera ännu mer.
Sätt försiktigt över den lilla tårtan på den stora och vips har du en mer stabil tvåvåningstårta...