Jästvänligts Bakblogg

En blogg där Jästvänligt UF delar med sig av det nybakade.

Cheesecake med lime och passionsfrukt

Publicerad 2014-03-15 17:00:32 i Allmänt, Tårtor,

Igår firade Hanna och jag våra födelsedagar (: 
En riktigt mysig och trevlig kväll med vännerna (: 
Jag bakade en cheesecake till efterrätt. 
Ber om ursäkt för dom dåliga bilderna, jag glömde helt av att ta bra bilder. Men jag kan ända garantera att den var jättegod (: 
 
Ingredienser: 
12 digestivekex 
50 g smör 
4 st gelatinblad
2 ägg 
2 dl lätt cremefraiche 
400 g philadelphiaost 
1,5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 st lime, både skalet och saften 
 
garnering: 
1 gelatinblad 
2 msk strösocker 
4 msk vatten 
2 passionsfrukter 
 
Gör såhär: 
Smula sönder kexen och smält smöret. Blanda ihop till smöret och kexen och lägg i botten på en form. Man ska inte smörja formen eftersom den inte ska in i ugnen. 
Efter det ställde jag in kakan i frysen en liten stund. 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. 
Dela äggen.TÄNK PÅ att dela äggulorna för sig och vitorna för sig. 
Lägg äggulorna i en skål och blanda tillsammans med creme fraiche, philadelphia, socker, vaniljsocker och limeskalen. 
Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med limesaften på svag värme. Låt svalna något och ringla sedan försiktigt ner blandningen i smeten under omrörning. 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan ner det i smeten. 
Ta nu ut kakbotten från frysen och häll ner blandningen i formen. Ställ nu in kakan i frysen minst en timme. 
Efter 50 minuter kan du börja med garneringen. 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Blanda socker och vatten och värm på, på spisen. Ta upp gelatinbladet och lägg ner i sockerblandningen. Halvera och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten. Ta inte med hinnorna. 
Rör om en liten stund på spisen, ta sedan bort den. Ta ut kakan och lägg försiktigt på garneringen. 
Låt kakan stå i frysen någon timme till innan du serverar den. KLART! 
 
Här nedan följer lite bilder. 
Med 19 ljus i tårtan ;-) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin Karlsson

Hej Malin Karlsson heter jag och driver Jästvänligt UF. Här på bloggen kan man läsa recepten på det nybakade från Jästvänligt. Följ gärna Jäsvänligt på: Facebook: www.facebook.com/jastvanligt Instagram: @jastavanligt eller besök hemsidan: http://www.yourvismawebsite.com/jastvanligt-uf/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela