Kladdkaka på Agnes-dagen!
Igår var det Agnes-dagen vilket firades med kladdkaka då nästan alla flickor i familjen heter Agnes.

Denna kladdkaka ska man egentligen göra som muffins, men det går lika bra att göra i en stor rund form.
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Kräm:
50 g smör
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl socker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Gör såhär: ¨Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner det smälta smöret. Blanda ner alla torra ingredienser.
Smörj en form och häll ner smeten i formen. Vill du göra muffins, häll smet upp till hälften av formarna.
Grädda därefter kakan ca 30-35 minuter om du gör en i en hel form. Om du gör muffins, grädde dem ca 12-15 minuter.
Låt svalna!
Gör sedan krämen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao och rör om till en jämn smet. Tillsätt mjölk och vispgrädde och koka tills smeten tjocknar, vilket går ganska fort. Fördela krämen nu över kakan eller i muffinsformarna.
Förvaras i frysen ca 20 minuter före servering.
Klart!